ΤΟ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ!!! ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ;;; ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!

ΤΟ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ!!! ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ;;; ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!


Όπως λέει και το λαϊκό απόφθεγμα, “ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα”! Πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και ισχυρά αντιοξειδωτικά, συμβάλλει στην προστασία του μαστού και του παχέος εντέρου, στην πρόληψη δημιουργίας πέτρας στα νεφρά, και στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Μελέτες έχουν επίσης αποδείξει ότι η κατανάλωση τουλάχιστον δύο μήλων την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο του άσθματος και του διαβήτη τύπου 2, και ενισχύει την υγεία των πνευμόνων.

 



 





Τα μήλα είναι ένα υγειινό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας. Εξαιρετικά επίσης τα μήλα στον φούρνο (με σταφίδες και κονιάκ), οι μηλόπιτες, τα μήλα σε φρουτοσαλάτες, κλπ.

Μαρμελάδα μήλου χωρίς ζάχαρη !!

 



 



 

Υλικά
 Για κάθε ένα κιλό μήλα 
χυμό από ένα λεμόνι 
και 1 φλιτζανάκι νερό
λεμόνι για να μην μαυρίζουν οσο τα καθαρίζετε 

 



 



 

Εκτέλεση Καθαρίζετε τα μήλα και βάζετε σε μια λεκάνη με χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν όταν είναι όλα έτοιμα τα βάζετε στην κατσαρόλα προσθέτοντας και τα φλιτζανάκια το νερό όσα κιλά μήλα τόσα φλιτζανάκια 
τα βράζετε για 45 λεπτά περίπου περιμένοντας φύγουν όλα τα υγρά!!!
και μετά τα πολτοποιείτε με το ραβδομπλεντερ
και αφήνετε να πάρουν άλλη μια βράση προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού 

 



 




όσο είναι στην φωτιά η μαρμελάδα εσείς πλένετε τα βαζάκια και τα βάζετε σε μια πετσέτα στην σχάρα του φούρνου σας στους 120 για 20 λεπτακια! μόλις είναι έτοιμη η μαρμελάδα την βάζετε στα ζεστά βαζάκια την κλείνετε καλά και την αφήνετε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν!!!!

 

ΑΠΟ    mageirikikaisintages

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ