Γιαουρτογλυκό Είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή και τρώγεται από όλη την οικογένεια

Γιαουρτογλυκό Είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή και τρώγεται από όλη την οικογένεια


Γιαουρτογλυκό Είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή και τρώγεται από όλη την οικογένειαΓιαουρτογλυκό χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Τι χρειαζόμαστε:

 



 



 

500γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 κουτί Ερμόλ (συμπιεσμένη σαντιγύ χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
1/2 βαζάκι μαρμελάδα φρουκτόζης της αρεσκίας σας (εγώ έβαλα φράουλα)
1-1,1/4 πακέτο πτι-μπέρ ολικής αλέσεως
λίγο φρουτώδες λικέρ για να ραντίσουμε τα μπισκότα
100γρ σοκολάτα φρουκτόζης (την τρίβουμε για γαρνιτούρα)



 


 

Πώς το κάνουμε:

Χτύπαμε σε ένα μπώλ την σαντιγύ να πάει στο φυσικό της μέγεθος και μετά προσθέτουμε και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει κρέμα.
Επειτα προσθέτουμε τη μαρμελάδα και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδες υφή. (Προσοχή, μην ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί πριν ενωθεί το γιαούρτι με την σαντιγύ γιατί το υλικό θα βγεί με κομμάτια γιαουρτιού τα οποία δεν έχουν λιώσει).

 



 



 

Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μακρόστενο, μεσαίου μεγέθους ή μπώλ χωριτικότητας 2-2,1/2 λίτρα μία στρώση μπισκότου και την ραντίζουμε με το λικέρ. Μιά στρώση κρέμας και επαναλαμβάνουμε με μπισκότο και κρέμα μέχρι να αποκτήσει το ύψος που θέλουμε.

Στην συνέχεια γαρνίρουμε με την τριμμένη σοκολάτα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

http://igastronomie.gr/2017/02/05/giaourtoglyko-ine-mia-poly-efkoli-ke-grigori-syntagi-ke-trogete-apo-oli-tin-ikogenia/

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ