Κέικ με άρωμα λεμονιού !!! Δοκιμάστε το αξίζει !!!”

Κέικ με άρωμα λεμονιού !!! Δοκιμάστε το αξίζει !!!”


Κέικ με άρωμα λεμονιού !!! Δοκιμάστε το αξίζει !!!

Υλικά

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15γρ μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 300γρ αυγά (6 αυγά)
  • Ξύσμα 2 λεμονιών
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι



 



 

Για το σιρόπι:

  • Αν θέλετε -εγώ πολλές φορές το αφήνω και σκέτο χωρις να το σιροπιάσω
  • 550 γρ. ζάχαρη
  • 400ml νερό
  • Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 20γρ βούτυρο γάλακτος
  1. Στο συγκεκριμένο το σχέδιο βγήκε από την φόρμα ..επίσης έβαλα κρέμα πατισερί με λεμόνι στην βάση κατά το ψήσιμο ..αλλά δεν σας το συνιστώ γιατί το έχω φτιάξει και σκέτο και είναι πιο ωραίο που το έχω δοκιμάσει-Οπότε σας το δίνω σκέτο κέικ μυρωδάτο και δοκιμασμένο !!!
  2. Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ.
    Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  3. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να απορροφηθούν.
  4.  


  5.  



  6. Προσθέστε το ξύσμα, το αλάτι και 2 κουταλιές σούπας από το συνολικό αλεύρι.
  7. Στη συνέχεια το γιαούρτι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι µε το μπέικιν.
  8. Αλείψτε με βούτυρο το ταψί και στρώστε στον πάτο του ένα κομμάτι λαδόχαρτο.
  9. Αδειάστε το μείγμα και ψήστε για περίπου 1 ώρα σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°.
    Ετοιμάστε το σιρόπι.
    Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά για περίπου 15′ να βράσει.
  10. Σιροπιάστε τη λεμονόπιτα κρύα με το καυτό σιρόπι-αν την θέλετε σιροπιασμένη .
    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  11. http://i-gastronomie.gr/sweetness/2949/keik-me-aroma-lemonioy-dokimaste-to-axizei/

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ