Αυτό είναι το λαχανικό που μας προστατεύει από τον ΚΑΡΚΙΝΟ – Βάλτε το στη ζωή σας για να παραμείνετε υγιείς

Αυτό είναι το λαχανικό που μας προστατεύει από τον ΚΑΡΚΙΝΟ – Βάλτε το στη ζωή σας για να παραμείνετε υγιείς


Αυτό είναι το λαχανικό που μας προστατεύει από τον ΚΑΡΚΙΝΟ – Βάλτε το στη ζωή σας για να παραμείνετε υγιείς

Το βάζουμε σχεδόν παντού..

Τα λαχανικά που ανήκουν στην οικογένεια των “allium” έχουν μελετηθεί εκτενώς σε σχέση με τον καρκίνο, ιδίως εκείνων του στομάχου και του παχέος εντέρου

. Οι ευεργετικές και προληπτικές τους ιδιότητες είναι πιθανό να οφείλονται εν μέρει στην πλούσια περιεκτικότητά τους σε οργανικές ενώσεις του θείου. Αν και ο ακριβής μηχανισμός με τον οποίο αυτές οι ενώσεις αναστέλλουν τον καρκίνο είναι άγνωστες, οι ειδικοί υποθέτουν ότι συμβάλλουν στην αναστολή της ανάπτυξης των καρκινικών όγκων και στην μετάλλαξη, εξέλιξη και πρόληψη της δημιουργίας ελευθέρων ριζών.

Τα κρεμμύδια, ειδικότερα, είναι μια καλή πηγή της ισχυρής αντιοξειδωτικής βιταμίνης C που βοηθά ακόμα πιο πολύ στην καταπολέμηση του σχηματισμού των ελεύθερων ριζών που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο. 


Δείτε τα τέσσερα είδη καρκίνου από τα οποία προστατεύει το κρεμμμύδι

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Η υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών (όπως αυτές που περιέχει το κρεμμύδι) από όλα τα φρούτα και τα λαχανικά συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Καρκίνος του προστάτη: Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the National Cancer Institute, οι ερευνητές διερεύνησαν την σχέση μεταξύ της πρόσληψης allium λαχανικών και του καρκίνου του προστάτη. Διαπίστωσαν ότι οι άνδρες με υψηλότερη πρόσληψη τέτοιου τύπου λαχανικών είχαν αισθητά χαμηλότερο κίνδυνο για εκδήλωση καρκίνου του προστάτη.

Καρκίνος του οισοφάγου και του στομάχου: Η πρόσληψη allium λαχανικών έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι είναι αντίστροφα ανάλογη με τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του οισοφάγου και του στομάχου. Αρκετές έρευνες επάνω σε ανθρώπους έχουν καταδείξει τις πιθανές προστατευτικές επιδράσεις της κατανάλωσης allium λαχανικών, αλλά και έρευνες σε πειραματόζωα έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα στην μείωση των καρκινικών όγκων μετά τη χορήγηση ενώσεων από allium λαχανικά.

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84/

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ