ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ: Οι 8 Καλύτερες Χρήσεις Της – Φυσική Θεραπεία Από Τον 12ο Αιώνα!

ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ: Οι 8 Καλύτερες Χρήσεις Της – Φυσική Θεραπεία Από Τον 12ο Αιώνα!


Τα λουλούδια διαδραματίζουν πάντα σημαντικό ρόλο στις φυσικές θεραπείες και η χρήση καλέντουλας χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Το φυτό αυτό έχει υψηλές ποσότητες φλαβονοειδών και πιστεύεται ότι καταπολεμά τις φλεγμονές και τα βακτηρίδια, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μιας εκτενούς ποικιλίας παθήσεων. Τα αποξηραμένα πέταλα της καλέντουλας μπορούν να εφαρμοστούν τοπικά (βάμμα / κομπρέσα) ή με τη μορφή ενός ισορροπημένου τσαγιού.

  

Κάψιμο, Κόψιμο & Μώλωπες

Η καλέντουλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή βάμματος και αλοιφών που εφαρμόζονται σε ήπιας μορφής γρατζουνιές και μώλωπες, καθώς και σε εγκαύματα, για να ανακουφίσει τον πόνο και να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης, σύμφωνα με το Mountain Rose Herbs.


Δερματίτιδα & Άλλες Δερματικές Παθήσεις

Σύμφωνα με το ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου του Μέριλαντ, τα πρώτα στοιχεία έχουν δείξει ότι η καλέντουλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της δερματίτιδας καθώς και για την προστασία ενάντια στις φλεγμονές του δέρματος σε άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία για καρκίνο του μαστού.


Καταπολεμά Τις Λοιμώξεις

Όταν εφαρμόζεται σε κοψίματα, η καλέντουλα καταπολεμά τις λοιμώξεις και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης, αυξάνοντας τη ροή του αίματος με την προώθηση νέων ιστών.

  

 


Έλκη

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι αλοιφές και τα τζελ με καλέντουλα, μπορούν να εφαρμοστούν τοπικά για να επιταχύνουν τον ρυθμό αποκατάστασης και τη θεραπεία των ελκών και των αιμορροΐδων.

 

Πρησμένοι Λεμφαδένες

Τα πέταλα της καλέντουλας, με τη μορφή αλοιφής ή βάμματος, μπορούν να μειώσουν το πρήξιμο στους λεμφαδένες, σύμφωνα με το Chestnut School of Herbal Medicine, και όταν αφομοιωθούν, βοηθούν την πρόσφατη λοίμωξη και ενισχύουν την ανοσία.


Πονόλαιμος / Ούλα

Με το τσάϊ καλέντουλας μπορείτε να κάνετε γαργάρες για να ανακουφιστείτε από τον πονόλαιμο και να θεραπεύσετε πληγές και ούλα που αιμορραγούν.


Τσιμπήματα Εντόμων

Μια αλοιφή από καλέντουλα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση και επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης από τσιμπήματα εντόμων, σύμφωνα με το Mountain Rose Herbs.


Αντιμετώπιση Της Ακμής

Όταν εφαρμόζεται τοπικά ως κομπρέσα, η καλέντουλα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία και τη μείωση της σοβαρότητας της ακμής. Εκτός από την ακμή, το βότανο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στα εκζέματα και το πρησμένο δέρμα, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος στην περιοχή.

Ωστόσο, η καλέντουλα δεν χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ιατρικούς σκοπούς. Δεδομένου ότι είναι βρώσιμη, μπορεί να προστεθεί σε μια ποικιλία από συνταγές, όπως σαλάτες και τσάϊ.

Πηγή:  truelife.gr

https://www.dollsnews.com/kalentoula-8-kalyteres-chriseis-tis-fysiki-therapeia-apo-ton-12o-aiona/

 

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ