Τυρόπιτα σουφλέ.Απλα τελεια.!!!!

Τυρόπιτα σουφλέ.Απλα τελεια.!!!!


Συστατικά
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • ρίγανη
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο σε σπόρους
  • 1 κ.σ. κύμινο σε σπόρους
  • φρέσκο πιπέρι τριμμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο για το άλειμμα
  •  
  •  


  •  

Για το μείγμα

  • 500 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Για τη σαλάτα

  • 100 γρ. ρόκα
  • 100 γρ. τοματίνια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. βασιλικο


 
  • Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για την τυρόπιτα

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
    • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι σε ακανόνιστα κομμάτια.
    • Προσθέτουμε τη γκούντα, τη γραβιέρα, τη ρίγανη, πιπέρι, το θυμάρι και τον βασιλικό.
    • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο και αφήνουμε 1-2 λεπτά για να βγάλουν τα αρώματά τους.
    • Αφαιρούμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε τα μυρωδικά σε ένα γουδί, τα σπάμε λίγο και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα τυριά.
    • Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
    • Λαδώνουμε μία ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση 28 εκ. και στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
    • Στρώνουμε άλλο ένα φύλλο σταυρωτά.
    • Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας, το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγη από τη γέμιση.
    • Βάζουμε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω λίγη γέμιση.
    • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση.
    • Απλώνουμε το τελευταίο φύλλο, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά.
    • Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε σε 8 ίσα ρολά.
    • Τοποθετούμε με προσοχή τα ρολάκια, κάθετα, μέσα στα φύλλα που έχουμε απλώσει στη φόρμα.
    • Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων, που έχουμε βάλει στη φόρμα, προς τα μέσα για να δημιουργηθεί μια φωλιά.
    • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο που έχει περισσέψει πάνω στην πίτα.

    Για το μείγμα

    • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
    • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα με τα ρολά.
    • Αφήνουμε την πίτα για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να απορροφήσει το μείγμα με το γάλα.
    • Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.

    Για το σερβίρισμα

    • Σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής φτιάχνουμε μία σαλάτα με ρόκα, τοματίνια, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βασιλικό.
    • Μεταφέρουμε την τυρόπιτα επάνω στη σαλάτα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
    • https://akispetretzikis.com/el/categories/almyres-pites-tartes/tyropita-soyfle

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ