IΔΟΥ γιατί η ΣΑΡΔΕΛΑ θεωρείται υπερτροφή!

IΔΟΥ γιατί η ΣΑΡΔΕΛΑ θεωρείται υπερτροφή!


Η σαρδέλα, το φθηνό αφρόψαρο, θεωρείται υπερτροφή, γι’ αυτό κερδίζει επάξια μια καλή…
θέση στην εβδομαδιαία λίστα του σούπερ μάρκετ.



Η σαρδέλα, ως ζωϊκή τροφή, μας παρέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει και να εντάσσεται στην κατηγορία των υπερτροφών είναι το είδος των λιπαρών που παρέχει. Η σαρδέλα μάς προσφέρει σημαντικές ποσότητες ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό επειδή δεν μπορεί να τα συνθέσει. Γι’ αυτό πρέπει να του τα παρέχουμε συχνά μέσω της διατροφής μας.



Η επάρκεια στα ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερίνης, αλλά και της LDL χοληστερίνης, που θεωρείται επιβλαβής. Η κατανάλωση, λοιπόν, της υπερτροφής σαρδέλας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα συμβάλλει στην καλύτερη υγεία των αιμοφόρων αγγείων της καρδιάς.

* Οι σαρδέλες είναι φρέσκες όταν δεν έχουν έντονη μυρωδιά, τα μάτια τους είναι αστραφτερά και το σώμα τους στιλπνό.

* Προσέχετε να μην τις ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, γιατί στεγνώνουν, αλλά ούτε και σε πολύ υψηλή, γιατί πικρίζουν. Η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 180° C.

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/i%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%84%CF%81%CE%BF/

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ