Δεν υπάρχει! Το πιο νόστιμο κέικ που έχω κάνει.... Υγρό, σαν σιροπιαστό

Δεν υπάρχει! Το πιο νόστιμο κέικ που έχω κάνει.... Υγρό, σαν σιροπιαστό


Σας βάζω τα υλικά, όπως ακριβώς τα έβαλα εγώ. (Έχω αλλάξει κάποια στοιχεία) : 
3 πορτοκάλια ολόκληρα (και με τη φλούδα) 
180γρ. σπορέλαιο + βούτυρο (το σύνολο να είναι 280 γρ.) 
1κούπα ζάχαρη
1,5 -2 κούπες αλεύρι 
3αυγά
1 γιαουρτάκι




μπέικιν
1 βανίλια
σταγόνες σοκολάτας
Για το γλάσο: 
180γρ. Κουβερτούρα
80γρ. βούτυρο
1κ. σ. μέλι




Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 
Χτυπάω στο μούλτι τα πορτοκαλια (πλυμένα & κομμένα σε κομμάτια) μαζί με το λάδι &το βούτυρο και γίνεται κάτι σαν κρέμα. Κατόπιν τη ζάχαρη με τα αυγά, το γιαούρτι και λίγο λίγο το γιαούρτι. Μ ενα κουτάλι, ανακατεύω απαλά τις σταγόνες σοκολάτας. Το βάζω σε καλά βουτυρωμένη φόρμα κ το ψήνω στους 180°C για 40' ; 50' ; 55' ; εξαρτάται από το φούρνο. Θα κάνετε το πείραμα με το μαχαίρι, μέχρι να βγει στεγνό. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στεγνό από τη ζυμη μόνο (κίτρινη) και όχι από τις σταγ. σοκολάτας οι οποίες ουτως ή άλλως είναι λιωμένες κ βγάζουν λίγο "υλικό" στο μαχαίρι (ή την οδοντογλυφίδα) 
Για το γλάσο, βάζω όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι σε χαμηλή ????. Το αφήνω να έρθει σχ. σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, όπως επίσης και το κέικ, ώστε να ξεφορμαριστεί. Την άλλη φορά θα τα κανω cup-cakes.... Σήμερα ήταν δοκιμή. 
Υ. Γ. Προσέξτε! Όχι πολύ ψήσιμο! Πρέπει να είναι λίγο υγρό... σαν σιροπιαστό!

 


χρυσα χρηστακη''Σεφ από Σπίτι''

http://www.papatrexas.com/2017/11/blog-post_59.html

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ